miércoles, 1 de junio de 2011

MEMÒRIA: ÁNGEL MONTENEGRO BENEYTO

Hola a tots:

Al inici de l'assignatura no sabia molt bé de que anava, ni que teníem que fer, ni res de res. El primer dia vam fer els grups i tot semblava molt interessant i motivador, això sí, continuava perdut. Les següents classes vam començar a tractar el tema de la mobilitat i la petjada ecològica, vam fer enquestes personals, i vam intentar fer un tractament de representació de dades diferent al que estàvem acostumats.

Després d'unes quantes classes, vam haver de buscar temes que ens interessaren i proposar-les com a un futur projecte. Sense saber-ho molt bé, aquesta idea marcaria la nostra trajectòria al llarg del quadrimestre. El tema que ens va quidrar l'atenció va ser el de la mobilitat al campus. Vaig començar el projecte amb el meu company Alejandro, però unes classe després, i per recomanació dels professors, vaig continuar sol.


Per a la presentació final vaig fer un panell que representava l'evolució personal al llarg del curs:




La idea era fer que més gent vinguera a viure prop del campus per a fer més sostenible la mobilitat a la UA. El projecte necessitava més. Algunes idees van anar millorant el projecte, altres es van quedar pel camí. El contingut del projecte anava cobrant forma amb recerca d'informació, vídeos, plànols i maquetes. Vaig proposar la idea en forma de joc de taula. Aquesta es convertiria en la idea definitiva.

El projecte comença amb el tema de la mobilitat. Veient l'us excessiu dels vehicles a motor per a fer el trajecte del lloc d'habitatge personal dels alumnes cap a la Universitat. Amb açò, plantege una pregunta: Què passaria si fem que els estudiants canvien el cotxe o el bus per un habitatge proper al campus?



La idea va centrant-se cap a l'habitatge a Sant Vicent. La realitat es que encara que existeix molta oferta, es poc variada, sols es redueix a residències i pisos. Aquestes dues opcions no són massa competitives, tenen un alt cost econòmic. Per aquesta raó, es necessita renovar i ampliar l'habitatge al campus. Hi podrien aparèixer opcions com okupar, compartir casa amb gent major o fer una xarxa de segones vivendes. Amb tot açò, s'intenta despertar i conscienciar als usuaris del campus que una altra forma d'habitatge és possible, una més sostenible.



Amb intenció es crea el joc. Es tracta de fer aquesta idea més accessible i propera per a que la gent puga vorer els avantatges i inconvenients de les diferents modalitats. Mitjançant els paràmetres d'ecologia, temps, comoditat, sociabilitat i diners, el jugador ha d'anar avançant pel taulell i fent una estratègia d'habitatge per a així obtindre la màxima puntuació possible i aconseguir la sostenibilitat desitjada.


A la presentació final, la meua idea era mostrar el recorregut del projecte. Fer veure tot el treball que havia fet per a arribar a la idea definitiva que és el joc de taula. La posada en escena reflexava el tema principal del projecte la transformació de l'habitatge al campus. La tenda de campanya, on vaig reproduir tots els vídeos que havia fet, el kit de l'usuari, el joc per a que la gent pugues jugar i les explicacions del projecte amb els dos panells.


Va ser gratificant poder mostrar la feina realitzada durant el quadrimestre. Veient el treball de tots els companys de grup d'una forma conjunta, amb una mateixa intenció: transformar el campus al nostre gust!

4 comentarios: